Vertaler Portugees Nederlands

Al onze vertalers die uit het Portugees naar het Nederlands vertalen, hebben het Nederlands als moedertaal.

Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,9. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Wij vertalen voor
gucci logo
logo Universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid

Daarom kies je voor ons

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Onze projectmanagers denken met je mee

Topvertalers

We werken enkel met ervaren, native vertalers

Snelheid

Je krijgt onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Projectmanagers die met je meedenken

Topvertalers

We werken enkel met ervaren vertalers

Snelheid

Onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaren vertaler Portugees Nederlands

Op zoek naar een vertaler Portugees Nederlands? Meestal gaan bedrijven en particulieren op zoek naar professionele vertaalhulp wanneer hun vertalingen niet mogen onderdoen voor de tekst in de originele taal.

Sinds 2000 vertaalt ons vertaalbureau teksten van het Portugees naar het Nederlands voor uiteenlopende bedrijven.

Je mag erop rekenen dat je bij ons in goede handen bent.

De Portugese taal

Het Portugees wordt wereldwijd gesproken door meer dan 200 miljoen mensen. Het wordt gesproken in een 12-tal landen, waarvan Portugal en Brazilië de meest gekende zijn.

Wij maken een verschil tussen Europees Portugees en Braziliaans-Portugees.

De Nederlandse taal

Het Nederlands is in de EU de eerste taal van zo’n 25 miljoen mensen. Verder is het ook een officiële taal in Aruba, Curaçao en Sint-Maarten.

Indien we iets vertalen naar het Nederlands maken we een onderscheid tussen Nederlands voor België (Vlaams zoals gesproken in Vlaanderen) en Nederlands voor Nederland.

Het verschil tussen de twee varianten is in een technische tekst te verwaarlozen, maar bij marketing gerelateerde teksten kunnen de verschillen aanzienlijk zijn.

In Nederland worden vaak andere uitdrukkingen gebruikt dan in Vlaanderen. Omgekeerd geldt net hetzelfde

Onze vertalers

Bij vertaalbureau Architekst zorgen we ervoor dat al je teksten vertaald worden door gespecialiseerde vertalers en nagekeken door ervaren revisors.

Al onze vertalers vertalen enkel naar hun moedertaal. Ook wonen de meeste van onze vertalers in het land van de doeltaal. Voor een vertaalproject uit het Portugees naar het Nederlands zullen we een beroep doen op een freelance vertaler uit Vlaanderen of Nederland, afhankelijk van je doelgroep.

Wat we vertalen uit het Portugees naar het Nederlands

We werken voor bedrijven uit de meest diverse sectoren. Je mag erop rekenen dat we voor elke sector een geschikte vertaler en revisor hebben.

De meest gevraagde vakgebieden vind je op onze overzichtspagina.

Andere talencombinaties

We doen we meer dan Portugees Nederlands vertalen. Indien je op zoek bent naar een vertaler Duits Nederlands of een vertaler Nederlands Italiaans, dan kan je evengoed bij ons terecht. In totaal vertalen we naar meer dan 140 doeltalen!

Jouw deadline

Je teksten laten vertalen uit het Portugees naar het Nederlands is vaak het laatste waar je aan denkt. Je hebt weinig tijd. Je vertaling is dringend. We begrijpen je.

We kunnen een grote groep vertalers inzetten en zijn flexibel genoeg om je deadline te halen, zonder verlies van kwaliteit. Daarvoor kan je op ons rekenen.

Projectbeheer

Verschillende aspecten zorgen voor een geslaagd vertaalproject. Zo heb je je vertalers, je revisors, het glossarium, de stijlgids, enzovoort.

Het meest waardevol is ongetwijfeld de projectmanager. Tenslotte is het de projectmanager die elke stap van het vertaalproces voor je beheert.

Een ervaren projectmanager die met je meedenkt, dat hebben wij voor jou in huis.

Scroll naar boven