Professioneel vertaalbureau Antwerpen

Sinds 2000 leveren wij aan bedrijven uit Antwerpen professionele vertaaldiensten in meer dan 140 talen.

Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,9. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Wij vertalen voor
gucci logo
logo Universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid

Daarom kies je voor ons

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Onze projectmanagers denken met je mee

Topvertalers

We werken enkel met ervaren, native vertalers

Snelheid

Je krijgt onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Projectmanagers die met je meedenken

Topvertalers

We werken enkel met ervaren vertalers

Snelheid

Onze offerte binnen het uur in je inbox

Vertaalbureau Antwerpen met veel ervaring

Je bent op zoek naar een vertaalbureau in Antwerpen? Zoek niet verder. Sinds 2000 vertaalt vertaalbureau Architekst voor bedrijven in de regio Antwerpen. Een groot aantal bedrijven die actief zijn in Antwerpen of in de buurt van Antwerpen, kiezen steeds ons vertaalbureau als vaste vertaalpartner.

Professionele vertalingen voor bedrijven uit Antwerpen

De provincie Antwerpen is de enige Vlaamse provincie die niet aan een Waalse provincie grenst. Het is meteen dan ook de enige provincie in Vlaanderen die geen gemeenten met taalfaciliteiten kent.

Antwerpen als stad, met deelgemeenten Berendrecht, Lillo, Zandvliet, Deurne, Borgerhout, Merksem, Ekeren, Berchem, Wilrijk en Hoboken is met iets meer dan een half miljoen inwoners de grootste gemeente van België.

Wie aan Antwerpen denkt, denkt aan de Schelde en het enorm uitgestrekte havengebied. Na Rotterdam is Antwerpen de grootste haven van Europa, met een groot economisch belang en internationaal vrachtvervoer.

Nogal wat multinationals kiezen voor Antwerpen als uitvalsbasis in Europa. Belgische bedrijven maken gebruik van het havengebied om hun bedrijf internationaal op de kaart te zetten.

Professionele vertaaldiensten zijn onmisbaar om in Antwerpen en internationaal zaken te doen.

De vertalers van onze vertaaldienst in Antwerpen

Bij vertaalbureau Architekst in Antwerpen zal je persoonlijke projectmanager ervoor zorgen dat al je teksten vertaald worden door gespecialiseerde vertalers en nagekeken worden door revisors met de nodige ervaring.

Al onze vertalers vertalen enkel en alleen naar hun moedertaal en in hun vakgebied. 

Talencombinaties

Voor lokale bedrijven in en rond Antwerpen zijn talencombinaties zoals Nederlands – Engels, Nederlands – Frans, Nederlands – Duits en Engels – Frans erg populair.

Voor bedrijven die internationaal actief zijn vertalen we meestal uit het Engels. Veel gevraagde talencombinaties zijn Engels – Duits, Engels – Chinees en Engels – Arabisch.

In totaal vertalen we naar meer dan 140 doeltalen. Je kan het lijstje beginnen met Afrikaans en eindigen met Zweeds!

Vertrouwelijkheid

Als vertaalbureau Antwerpen vinden we vertrouwelijkheid, geheimhouding en beveiliging erg belangrijk. Al onze vertalers ondertekenen een vertrouwelijkheidsverklaring.

Alle informatie en alle bestanden die wij met jouw bedrijf uitwisselen, worden veilig opgeslagen in ons vertaalbeheersysteem.

Technische vertalingen door gespecialiseerde vertalers

Als technisch vertaalbureau hebben we zeer veel ervaring met technische vertalingen. We vertalen al jouw technische documentatie in alle mogelijke bestandsformaten, en in alle mogelijk talen.

Indien je op zoek bent naar een vertaalbureau uit Antwerpen en je je gebruikershandleiding of je folder wil laten vertalen, dan horen wij heel graag van je.

Juridische vertalingen met oog voor detail

Je juridische teksten die meteen goed zijn vertaald, daar zorgen wij voor. Veel advocatenkantoren die actief zijn in en rond Antwerpen kiezen steeds voor ons juridisch vertaalbureau als vaste vertaalpartner.

Voor andere bedrijven uit de regio Antwerpen vertalen wij ook heel regelmatig algemene voorwaarden of arbeidscontracten. Behalve vrije juridische vertalingen, kan je bij ons ook terecht indien je een beëdigd vertaler uit Antwerpen zoekt.

Professionele vertalingen voor marktonderzoek

Slordige vertalingen kunnen je marktonderzoek compleet de mist doen ingaan. Een niet nauwkeurig vertaalde term, een té letterlijke vertaling of een foutieve culturele verwijzing in een vragenlijst kunnen ertoe leiden dat een Portugese respondent bijvoorbeeld, de vraag anders begrijpt dan iemand die dezelfde enquête invult in het Nederlands.

Wanneer je de verkeerde vraag hebt gesteld, zal je helaas ook een verkeerd antwoord krijgen en kan je de resultaten van je enquête in de verschillende taalgroepen niet langer betrouwbaar met elkaar vergelijken. Voor marktonderzoeksbureaus uit de regio Antwerpen zorgen wij steeds voor zorgvuldige en betrouwbare vertalingen voor marktonderzoek.

Financiële vertalingen die direct goed zijn

Financiële uitdrukkingen en begrippen variëren van land tot land. Financiële vertalingen vergen gespecialiseerde vertalers die begrijpen dat sommige landen specifieke financiële richtsnoeren hanteren op het vlak van lay-out, nummering en terminologie.

Financiële documenten moeten eenduidig zijn.
De vertaler moet een goed inzicht hebben in de nauwe verwevenheid van de financiële en de juridische sector. Voor sommige termen bestaat er bijvoorbeeld geen equivalent in de doeltaal.

Communicatie is van het grootste belang om te komen tot nauwkeurige en consistente financiële vertalingen die aan je verwachtingen voldoen.

Onze vertalers vertalen onder meer

  • Accountantsverklaringen
  • Beursverslagen
  • Contracten
  • Financiële balansen
  • Jaarverslagen
  • Ondernemingsplannen
  • Prospectussen
  • Statistieken
  • Verslagen van aandeelhoudersvergaderingen

Andere vakgebieden

Ons vertaalbureau is van alle markten thuis. Voor vrijwel iedere sector hebben we meerdere vertalers die je een vertaling van topkwaliteit bezorgen.
De meest gevraagde vakgebieden vind je op onze overzichtspagina.

Projectbeheer bij ons vertaalbureau uit Antwerpen

Verschillende aspecten zorgen voor een geslaagd vertaalproject. Zo heb je je vertalers, je revisors, het glossarium, de stijlgids, enzovoort. Het meest waardevol is ongetwijfeld de projectmanager. Tenslotte is het de projectmanager die elke stap van het vertaalproces voor je beheert. Een ervaren projectmanager die met je meedenkt, dat hebben wij voor jou in huis.

Andere locaties

We beperken ons uiteraard niet tot het vertalen voor bedrijven die actief zijn in en rond Antwerpen. Bekijk ook onze andere locaties:

Scroll naar boven