Vertaalbureau Roeselare

Al meer dan 20 jaar staan wij garant voor professionele vertaaldiensten in meer dan 140 talen.

Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,9. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Wij vertalen voor
gucci logo
logo Universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid

Daarom kies je voor ons

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Onze projectmanagers denken met je mee

Topvertalers

We werken enkel met ervaren, native vertalers

Snelheid

Je krijgt onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Projectmanagers die met je meedenken

Topvertalers

We werken enkel met ervaren vertalers

Snelheid

Onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaren vertaalbureau Roeselare

Indien je op zoek bent naar een vertaalbureau in Roeselare, hoef je niet verder te zoeken. Sinds 2000 vertaalt ons bureau voor bedrijven in de regio Roeselare.

Een pak bedrijven die actief zijn in Roeselare of in de buurt van Roeselare, kiezen al jaren voor Architekst als vast vertaalbureau.

De vertalers van ons vertaalbureau Roeselare

Bij vertaalbureau Architekst in Roeselare zal jouw persoonlijke projectmanager ervoor zorgen dat al je teksten vertaald worden door gespecialiseerde vertalers en nagekeken worden door ervaren revisors.

Al onze vertalers vertalen enkel en alleen naar hun moedertaal en in hun vakgebied. Doorgaans specialiseren vertalers zich in 2 tot 3 vakgebieden. Dit deden ze via hun studies, of gewoon uit pure interesse.

Het valt erg zelden voor dat een vertaler die meestal technische handleidingen vertaalt, ook marketingteksten voor zijn rekening zal nemen.

Talencombinaties

Voor bedrijven in de regio Roeselare zijn combinaties zoals Nederlands – Engels, Nederlands – Frans, Nederlands – Duits en Engels – Spaans het meest populair.

Voor bedrijven die internationaal zaken doen, vertalen we meestal uit het Engels. Veel gevraagde talencombinaties zijn Engels – Frans, Engels – Duits en Engels – Chinees.

In totaal vertalen we naar meer dan 140 doeltalen. Je kan het lijstje beginnen met Afrikaans en eindigen met Zulu!

Vertrouwelijkheid

Vertaalbureau Architekst in Roeselare draagt vertrouwelijkheid, geheimhouding en beveiliging hoog in het vaandel. Elke vertaler ondertekent een vertrouwelijkheidsverklaring.

We hebben een standaard document dat we invullen, ondertekenen en je toesturen. We kunnen natuurlijk ook de versie van jouw bedrijf gebruiken, of we maken er gewoon een op maat.

Technisch vertaalbureau in Roeselare

Als technisch vertaalbureau uit Roeselare hebben we erg veel ervaring met technische vertalingen. We zorgen voor de vertaling van al jouw technische documentatie in alle mogelijke bestandsformaten, en in alle mogelijk talen.

Indien je op zoek bent naar een vertaalbureau uit Roeselare en je je technische fiches of een handleiding wil laten vertalen, dan horen wij graag van je.

Uiterst nauwkeurige juridische vertalingen

Juridisch vertaalbureau Architekst zorgt ervoor dat je juridische documentatie direct goed is vertaald. Veel advocatenkantoren die actief zijn in en rond Roeselare kiezen steeds voor ons vertaalbureau als vaste vertaalpartner.

Voor andere bedrijven uit de regio Roeselare vertalen wij ook heel regelmatig jaarverslagen of algemene voorwaarden.

Professionele vertalingen voor de voedingssector

Vertaalbureau Architekst levert gespecialiseerde taaloplossingen voor de voedings- en drankensector. Voor elk project zorgen we ervoor dat de vertaler met de meest geschikte achtergrondkennis wordt ingezet.

Als je van plan bent je product te exporteren, heb je etiketten nodig die voldoen aan de regelgeving in alle betrokken rechtsgebieden. De etiketteringsvoorschriften, met vermelding van voedingswaarden, allergenen en vervaldatums, verschillen van land tot land. Als je hier niet aan voldoet, riskeer je mogelijk een fikse boete.

Vertaalbureau Architekst Roeselare werkt samen met een partner die advies verleent over voedingsnormen, etikettering en hygiëne. Dit betekent dat je van ons ondersteuning krijgt in verband met de overeenstemming van je producten met alle internationale etiketteringsvoorschriften.

Andere vakgebieden

Ons vertaalbureau Roeselare is van alle markten thuis. Voor vrijwel iedere sector hebben we meerdere vertalers die je een vertaling van topkwaliteit kunnen bezorgen.

De meest populaire vakgebieden vind je op onze overzichtspagina.

Aanvullende diensten

Bij vertaalbureau Architekst uit Roeselare kan je terecht voor meertalige desktop publishing in alle gangbare bestandsformaten.

Je kan bij ons ook terecht voor transcriptie, voice-over en ondertiteling. Speelfilms ondertitelen doen we niet, maar we helpen je graag met je bedrijfsfilm of een reclamefilm.

Het gebruik van vertaalgeheugensoftware

Bij ons vertaalbureau Roeselare wordt 95% van alle vertalingen uitgevoerd met behulp van vertaalgeheugensoftware. Een vertaalgeheugen is van onschatbare waarde om de logische interne samenhang in al je teksten te bewaren.

Een vertaalgeheugen is een linguïstische databank die voortdurend aangroeit en “leert” van de vertaler. Alle eerder gemaakte vertalingen worden in het vertaalgeheugen opgeslagen en hergebruikt zodat dezelfde zin nooit tweemaal hoeft te worden vertaald. Dit zorgt niet alleen voor consistentie in al je teksten, maar versnelt het vertaalwerk zodat je fors op tijd én geld kunt besparen, want herhalingen in de tekst worden tegen een lagere woordprijs aangerekend.

Ook documenten die doorgaans weinig herhaalde tekst bevatten, vertalen we met behulp van vertaalgeheugensoftware. Bedrijven werken hun documenten immers vaak bij. Indien we een update van een tekst vertalen, halen we wel degelijk voordeel, want vertalingen uit het bestaande vertaalgeheugen kunnen gewoon opnieuw gebruikt worden.

Jouw deadline

Je teksten laten vertalen is vaak het laatste waar je aan denkt. Je hebt weinig tijd. Je vertaling is dringend. We begrijpen je.

We kunnen een grote groep vertalers inzetten en zijn flexibel genoeg om je deadline te halen, zonder verlies van kwaliteit. Daarvoor kan je op ons rekenen.

Projectbeheer bij ons vertaalbureau uit Roeselare

Verschillende aspecten zorgen voor een geslaagd vertaalproject. Zo heb je je vertalers, je revisors, het glossarium, de stijlgids, enzovoort. Het meest waardevol is ongetwijfeld de projectmanager. Tenslotte is het de projectmanager die elke stap van het vertaalproces voor je beheert. Een ervaren projectmanager die met je meedenkt, dat hebben wij voor jou in huis.

Andere locaties

We beperken ons uiteraard niet tot het vertalen voor bedrijven die actief zijn in en rond Roeselare. Ook bedrijven die op zoek gaan naar een vertaalbureau uit Antwerpen of een vertaaldienst in Brussel doen heel regelmatig een beroep op onze vertaaldiensten.

Scroll naar boven