Vertaalbureau Mechelen

Bedrijven en organisaties uit Mechelen kunnen al meer dan 20 jaar bij ons terecht voor professionele vertalingen in meer dan 140 talen.

Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,9. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Wij vertalen voor
gucci logo
logo Universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid

Daarom kies je voor ons

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Onze projectmanagers denken met je mee

Topvertalers

We werken enkel met ervaren, native vertalers

Snelheid

Je krijgt onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Projectmanagers die met je meedenken

Topvertalers

We werken enkel met ervaren vertalers

Snelheid

Onze offerte binnen het uur in je inbox

Vertaalbureau Mechelen met veel ervaring

Indien je op zoek bent naar een ervaren en professioneel vertaalbureau Mechelen, hoef je niet verder te zoeken. Sinds 2000 vertaalt ons kantoor voor ondernemingen in de regio Mechelen.

Voor een pak ondernemingen die actief zijn in Mechelen of in de regio Mechelen, zijn wij de vaste vertaalpartner.

Onze vertalers

Bij Architekst in Mechelen heeft iedere klant zijn eigen persoonlijke projectmanager en die zal ervoor zorgen dat al je teksten vertaald worden door gespecialiseerde vertalers en nagekeken worden door ervaren revisors.

Al onze vertalers vertalen enkel en alleen naar hun moedertaal en in hun vakgebied. Doorgaans specialiseren vertalers zich in 2 tot 3 vakgebieden. Dit deden ze via hun studies, of gewoon uit pure interesse.

Het valt erg zelden voor dat een vertaler die meestal technische gebruiksaanwijzingen vertaalt, ook marketingteksten voor zijn rekening zal nemen.

Talencombinaties

Voor bedrijven in de regio Mechelen zijn combinaties zoals Nederlands – Duits, Nederlands – Frans, Nederlands – Italiaans en Engels – Frans het meest populair.

Voor bedrijven die op de internationale markt actief zijn, vertalen we meestal uit het Engels. Veel gevraagde talencombinaties zijn Engels – Portugees, Engels – Spaans en Engels – Chinees.

In totaal vertalen we naar meer dan 140 doeltalen, zeg maar van Afrikaans tot Zulu!

Vertrouwelijkheid

Wij dragen vertrouwelijkheid, geheimhouding en beveiliging hoog in het vaandel. Elke vertaler ondertekent een vertrouwelijkheidsverklaring. We hebben een standaard document dat we invullen, ondertekenen en je toesturen.

We kunnen natuurlijk ook de versie van jouw bedrijf gebruiken, of we maken er gewoon een op maat.

Technisch vertaalbureau Mechelen voor de meest accurate technische vertalingen

Als technische vertaaldienst uit Mechelen hebben we ruime ervaring met technische vertalingen. We zorgen voor de vertaling van al jouw technische documentatie in alle mogelijke bestandsformaten, en in alle mogelijk talen.

Indien je op zoek bent naar een partner uit Mechelen en je je technische fiches of een gebruiksaanwijzing wil laten vertalen, dan horen wij graag van je.

Juridische vertalingen die meteen goed zijn

Architekst zorgt ervoor dat je juridische documentatie direct goed is vertaald. Wij zijn de vaste partner voor veel advocatenkantoren die actief zijn in en rond Mechelen.

Voor andere bedrijven uit de regio Mechelen vertalen wij ook heel regelmatig jaarverslagen of algemene voorwaarden.

Professionele vertalingen voor de toeristische sector

Taalkundigen met reis- en vrijetijdservaring zijn er in overvloed, maar het is vooral zaak om te weten welke boodschap het best blijft hangen bij consumenten in een ander land. Je wil toch niet dat mogelijke klanten door taalkundig-culturele misverstanden je dienstverlening links laten liggen?

Het is daarom van cruciaal belang dat onze vertalers consumenten kunnen overtuigen en dat ze de voordelen van je onderneming in de verf kunnen zetten.

Ons team deskundige vertalers, projectmanagers en ondersteunende technische medewerkers garandeert toeristische vertalingen die taalkundig nauwkeurig en vlot geschreven zijn en die cultureel ook helemaal juist zitten.

Andere vakgebieden

Wij zijn van alle markten thuis. Voor vrijwel iedere sector hebben we meerdere vertalers die je een vertaling van hoogstaande kwaliteit kunnen bezorgen.
De meest populaire vakgebieden vind je op onze overzichtspagina.

Aanvullende diensten

Bij Architekst uit Mechelen kan je terecht voor meertalige desktop publishing in alle gangbare bestandsformaten.

Je kan bij ons ook terecht voor transcriptie, voice-over en ondertiteling. Speelfilms ondertitelen doen we niet, maar we helpen je graag met je bedrijfsfilm of een reclamefilm.

Het gebruik van vertaalgeheugensoftware

Bij ons wordt 95% van alle vertalingen uitgevoerd met behulp van vertaalgeheugensoftware. Een vertaalgeheugen is van onschatbare waarde om de logische interne samenhang in al je teksten te bewaren.

Een vertaalgeheugen is een linguïstische databank die voortdurend aangroeit en “leert” van de vertaler. Alle eerder gemaakte vertalingen worden in het vertaalgeheugen opgeslagen en hergebruikt zodat dezelfde zin nooit tweemaal hoeft te worden vertaald.

Dit zorgt niet alleen voor consistentie in al je teksten, maar versnelt het vertaalwerk zodat je fors op tijd én geld kunt besparen, want herhalingen in de tekst worden tegen een lagere woordprijs aangerekend.

Ook documenten die doorgaans weinig herhaalde tekst bevatten, vertalen we met behulp van vertaalgeheugensoftware. Bedrijven werken hun documenten immers vaak bij. Indien we een update van een tekst vertalen, halen we wel degelijk voordeel, want vertalingen uit het bestaande vertaalgeheugen kunnen gewoon opnieuw gebruikt worden.

Jouw deadline

Je teksten laten vertalen is vaak het laatste waar je aan denkt. Je hebt weinig tijd. Je vertaling is dringend. We begrijpen je.

We kunnen een grote groep vertalers inzetten en zijn flexibel genoeg om je deadline te halen, zonder verlies van kwaliteit. Daarvoor kan je op ons rekenen.

Projectbeheer

Verschillende aspecten zorgen voor een geslaagd vertaalproject. Zo heb je je vertalers, je revisors, het glossarium, de stijlgids, enzovoort. Het meest waardevol is ongetwijfeld de projectmanager.

Tenslotte is het de projectmanager die elke stap van het vertaalproces voor je beheert.

Een ervaren projectmanager die met je meedenkt, dat hebben wij voor jou in huis.

Andere locaties

We beperken ons uiteraard niet tot het vertalen voor bedrijven die actief zijn in en rond Mechelen. Ook bedrijven die op zoek gaan naar een vertaalbureau uit Gent of een bureau in Roeselare doen heel regelmatig een beroep op onze vertaaldiensten.

Scroll naar boven