Afrikaans vertaalbureau

Sinds 2000 leveren wij Afrikaanse vertaaldiensten aan bedrijven uit binnen- en buitenland.

Wij worden gemiddeld beoordeeld met een 9,9. 100% van onze klanten beveelt ons aan.

Wij vertalen voor
gucci logo
logo Universiteit Gent
logo Vlaamse Overheid

Daarom kies je voor ons

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Onze projectmanagers denken met je mee

Topvertalers

We werken enkel met ervaren, native vertalers

Snelheid

Je krijgt onze offerte binnen het uur in je inbox

Ervaring

Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring

Projectbeheer

Projectmanagers die met je meedenken

Topvertalers

We werken enkel met ervaren vertalers

Snelheid

Onze offerte binnen het uur in je inbox

Afrikaans vertaalbureau met ervaring

We vertalen niet dagelijks naar het Afrikaans. Toch profileren we ons als ervaren Afrikaans vertaalbureau. Dat komt gewoon omdat we, sinds onze oprichting in 2000, over al die jaren heen al talloze projecten hebben uitgevoerd waarbij het Afrikaans de brontaal of doeltaal was. 

De Afrikaanse taal

Het Afrikaans is een taal die hoofdzakelijk in Zuid-Afrika en Namibië wordt gesproken. Het is een dochtertaal van het Nederlands en is ontstaan uit zeventiende-eeuwse dialecten van het Nederlands. 90 tot wel 95 procent van de Afrikaanse woordenschat is van Nederlandse oorsprong.

Het Afrikaans en het Nederlands zijn onderling goed verstaanbaar, al is het voor ons Nederlandstaligen makkelijker om Afrikaans te verstaan dan omgekeerd.

Het wordt verkeerd opgevat dat het Afrikaans de grootste taal zou zijn in Zuid-Afrika, want dat is ze niet. Minder dan 15% van de bevolking spreekt Afrikaans. Het Zulu en het Xhosa zijn grotere talen.

Onze vertalers Afrikaans zijn allemaal native speakers

Of we nu naar het Afrikaans vertalen of naar een andere taal, onze werkwijze is nooit anders. Al onze vertalers Afrikaans hebben het Afrikaans als moedertaal. 

We verkiezen doorgaans ook Afrikaanse vertalers die in Zuid-Afrika wonen. Dat komt omdat ze dan gewoonweg beter vertrouwd zijn met de lokale cultuur. De meeste vertalers Afrikaans met wie we samenwerken wonen in de grootsteden zoals Kaapstad en Johannesburg.

Vakgebieden voor Afrikaans

Breng je een product op de markt in Zuid-Afrika en wil je nagaan hoe dat ontvangen zal worden, dan kan je een marktonderzoek uitvoeren. Wij hebben bijzonder veel ervaring met marktonderzoekvertalingen. Onze professionele vertalers Afrikaans zullen ervoor zorgen dat je onderzoek het gewenste resultaat oplevert.

Je kan bij ons ook terecht voor vertalingen van gidsen, of toeristische vertalingen in het algemeen. Je wil de mooiste plekjes in Zuid-Afrika bekend maken bij reizigers uit België en Nederland? Geen enkel probleem. Wij kunnen zorgen voor de vertalingen, en niet alleen dat. Indien je een brochure te vertalen hebt, kunnen we ook voor het zetwerk zorgen. De bestanden met de vertalingen die wij afleveren, zijn klaar voor druk.

We hebben uiteraard ook ervaring met andere vakgebieden. Voor een compleet overzicht van onze vertaaldiensten kan je terecht op onze overzichtspagina.

Andere talen

We zijn meer dan alleen maar een Afrikaans vertaalbureau. We hebben evenveel ervaring als Arabisch vertaalbureau en Chinees vertaalbureau. We vertalen naar een pak talen. Voor een volledig overzicht, bekijk ons talenaanbod.

Scroll naar boven